Приложение История Интелигентно осветление

Приложение История Интелигентно осветление


Яркото улично осветление подобрява пътната безопасност, спомага за намаляване на престъпността и прави градовете по-жизнени и привлекателни както за предприятията, така и за общностите. Традиционните улични светлини обаче създават голямо източване на публичните финанси и допринасят значително и за изменението на климата. За да спестят разходи и да отговорят на нарастващото търсене на енергийна ефективност, градовете по света са в процес на замяна на старите си улични светлини с светодиоди с ниска мощност. Но този ъпгрейд не може да бъде краят на тази история за осветителни системи от 21-ви век . Дори ако съвременните градове никога не спят, хората, които живеят в тях, правят, а светлините нямат нужда да блестят със същата интензивност през цялата нощ. В интелигентните градове на бъдещето се нуждаем от начин да управляваме кога и колко ярко светят обществените космически светлини. Със сензор и мрежа от интелигентни системи за управление, AAEON Intelligent Lighting Controls може да реагира на фактори в реално време, за да затъмни или включи или изключи светлините на определена група или индивидуално ниво.

Рендиране на ръбове


Захранван от Intel Vision Products, AAEON Atlas* е мощен ръб изчислителен възел, който съчетава потоци от данни от интелигентно осветление, мониторинг на околната среда и видео сензори. Atlas работи на ръба, за да позволи на градските администратори да създадат свързан datacenter, който позволява голям брой нови приложения. Например, когато се инсталира заедно със съвместима с Atlas камера, мрежов видео рекордер (NVR) и система за управление, може да излезе идеята за внедряване на паркинг в целия град. Водачите на автомобили могат да паркират по градските улици, без да се налага да правят промени или да плащат за метър; интелигентни камери в улични светлини могат да заснемете изображения като регистрационни номера с помощта на компютърно зрение, да ги класифицирате и да изчислите точното време за паркиране през шлюз и да ги прехвърлите в система за управление, базирана на облак.
Система за интелигентно осветление
Ключови ползи


(1) Усъвършенстваните контроли
Неефективни таймери могат да бъдат заменени с гъвкави, независими контроли.
(2) Енергийна ефективност
Чрез затъмняване на ненужните светлини и отдалечаване на мощността от дефектни единици, потреблението на енергия може да бъде намалено.
(3) Подобрената работа по поддръжката
може да бъде ускорена чрез отчитане в реално време на неизправности.
(4) Финансово минимално ниво
Именно на нивото на разходите може да бъде създадено като част от предварително проектиран проект за надстройване на LED лампата.
(5) Платформа IoT, която е шумоизолирана
за бъдещето, С допълнителни сензори като интелигентен паркинг, интелигентни отпадъци и метеорологични сензори, интелигентните градски инфраструктурни приложения могат да бъдат инсталирани и изградени години след инсталацията.


Edge-X, Централна система за управление (CMS)


Edge-X е изцяло ново решение за мониторинг и управление на Cloud Street Light, което разработва три различни архитектури, единичен светлинен контролен панел, панел за наблюдение на контура и контролен панел за контур според размера на пространството и пазарното търсене. Edge-X може да управлява едновременно повече от 100 000 улични светлини. Той поддържа както силова линия, така и безжична мрежова трансмисия. Тя е силно съвместима и мащабируема платформа. Edge-X позволява на потребителите да сърфират в облачната платформа, за да преглеждат цялата информация на улицата, да имат набор от точни диагностични двигатели, които позволяват на мениджърите да ускорят диспечерската поправка с незабавното откриване на необичайни улични светлини и лесно да получат достъп до улични светлини. Това е основната задача на Edge-X да увеличи удовлетворението и безопасността по пътищата на всеки минувач по всеки път, по всяко време.