Успешно изпълнени проекти за лицева разпознаване

Успешно изпълнени проекти за лицева разпознаване


Пътуване до ръба в лицева разпознаване


Вход


Градовете и компаниите по света се обръщат към използването на приложения за AI Edge Computing като решения на много нужди. От инициативите на Smart City и Smart Community до Smart Building Management и Smart Security, много приложения на AI Edge Computing, които спомагат за подобряване на качеството на живот и благосъстояние на хората, живеещи в тези градове, общности и сгради, се утвърждават като тема, която се издига във времето.

Изкуственият интелект улеснява живота на хората, като използва разпознаването на лица и поведенческия анализ, за да спомогне за подобряване на безопасността и сигурността в тези общности. Докато разпознаването на лица може да помогне лесно да се идентифицират и проследят участващите, поведенческият анализ отвежда нивото на сигурност до следващото ниво с използването на виртуални огради и идентифицирането на подозрително поведение. В същото време тези технологии дори могат да се използват за проследяване на изгубени елементи и намиране на изгубени предмети. Ползите от тези технологии на AI Edge водят до по-високо качество на живот по пътя към това гражданите да се чувстват по-сигурни по улиците и в домовете си.

Една компания в Китай води внедряването на AI Edge и Smart City решения и е започнала разработването на нова платформа за edge изчислителни технологии (Edge Computing) за захранване на усъвършенствани приложения за разпознаване на лица . Тази система за лицево разпознаване е предназначена да се използва в редица приложения за ИИ като проследяване на контакти за Интелигентни градове, интелигентна сигурност и контрол на достъпа в Интелигентни сгради, приложения на Интелигентната общност и идентифициране на хора, които живеят и не живеят там.

Предизвикателства


С мощна нова система AI Edge с уникални изисквания , компанията се нуждаеше от вградено хардуерно решение, което не само може да отговори на търсенето им, за да бъде вградена платформа за AI edge, но и специфичните нужди и поддръжка, изисквани от Системите за ИИ. Тези предизвикателства и изисквания трябваше да бъдат изпълнени, за да се реализира пълният потенциал на предизвикателствата, свързани с ИИ.


Въвеждане с няколко камери


За да се осигури по-добро покритие и проследяване за приложения на ръба, системата за лицево разпознаване може да е инсталация, която изисква няколко входа на камерата. Единна система, която поддържа множество входове за камери, спомага за намаляване на общите разходи за внедряване, което прави интелигентните решения за сигурност по-привлекателни за градовете и общностите с по-нисък бюджет.


Мощен AI процесор


С мощен софтуер за лицево разпознаване, който трябва да се използва в усъвършенствани приложения, системата AI трябва да има силата да работи ефективно софтуера.


Бордова система


За да се осигури ефективно и гъвкаво разгръщане на решението за ИИ на компанията , системата трябва да бъде разположена в мрежата с набор от вградени конфигурации за градове, общности и сгради. Това изисква здрава система, която е не само достатъчно компактна, за да се побере в най-различни пространства, но и лесна за инсталиране, както и справяне с разнообразни среди и метеорологични условия.


Защита на софтуера по избор


Като основен разработчик на AI технологията, компанията се нуждаеше от система, която помогна за защитата на софтуера си. За да се гарантира, че техният собствен софтуер е безопасен от атака, трябваше да се приложи специфична за компанията защита от криптиране, за да се предотврати копирането или откраднатото на софтуера.


Операционна система по избор


Специализацията на софтуера за ИИ на компанията изискваше разработването на специална операционна система и системни функции. Компанията проектира персонализирана linux компилация, но се нуждаеше от партньор, който да помогне за тестването и подобряването на операционната система, за да се гарантира плавна работа.


Решение


Компанията е дала AAEON, всепризнатият производител на вградени решения AI Edge, подкрепата, от която се нуждае , за да осигури не само хардуерно решение за Софтуер за ИИ, но и да осигури тестването и подготовката, необходими за привеждане на системите на AI Edge на пазара. AAEON работи в тясно сътрудничество с компанията, за да определи най-доброто решение с NVIDIA Jetson TX2 като вътрешната система AI на BOXER-8120AI.


Отлични функции за в/ и


BOXER-8120AI има мощни i/O функции, които включват четири Gigabit Ethernet порта, Перфектна за създаване на IP камера мрежа. Компанията също така изисква BOXER-8120AI да бъде конфигурирана както с COM, така и с CANbus портове, което позволява системата да бъде свързана с още повече сензори или ръбови възли, което позволява по-задълбочена интеграция в рамките на Smart City и Smart Community.


Захранван от NVIDIA Джетсън TX2


BOXER-8120AI се захранва от NVIDIA Jetson TX2. Jetson TX2 има процесор hexacore, създаден чрез комбиниране на двуядрен Denver 2 и четириядрен ARM Cortex-A57 процесори . В допълнение, TX2 има 8 GB LPDDR4 памет и до 32 GB бордово съхранение на EMMC. BOXER-8120AI с NVIDIA Jetson TX2 поддържа до 256 CUDA ядро обработка, осигурявайки необходимата производителност за системата AI.


Компактен, здрав дизайн


BOXER-8120AI има компактна и здрава конструкция. Благодарение на специалния си дизайн, произведен само в дебелина 30mm, той може да се побере в почти всяко тясно пространство. С без вентилаторен дизайн и изцяло алуминиево шаси може да работи в различни условия в широк температурен диапазон от -20°C до 50°C. Освен това естетическият дизайн на BOXER-8120AI се счита за друг елемент, който се откроява сред продуктите, които могат да се считат за негов колега.


Софтуерна защита


AAEON работеше с клиента собственик на проекта, за да осигури вградени системи, които спомагат за поддържане на техния софтуер в безопасност и предотвратяване на незаконно копиране и кражба на интелектуална собственост, и BOXER-8120AI е проектиран с няколко ключови защити като стандарт. Работа с компанията, BOXER-8120AI е конфигуриран със система за защита от криптиране на високо ниво за справяне със специфичните нужди и притеснения на всяка компания.


OEM/ODM услуги


AAEON е предоставила поддръжка "един на един" на клиентите чрез нашите OEM / ODM Услуги, от добавяне на допълнителен CANBus порт към възможността да се осигури персонализирана софтуерна защита. Работейки в тясно сътрудничество с компанията, AAEON също помогна за тестването и развитието на потребителската Linux инсталация, която компанията избра да използва. Освен това, като персонализира BIOS, за да премахне ненужните драйвери и хардуерни контролери, което прави системата ефективна и постна, AAEON подобри опита на крайния потребител, като помогна да се ускорят времето за тестване и да се намали времето до пазара.


Истинско въздействие...


С инсталирането на разпознаване на лица градовете могат да увеличат възможностите на Smart City за проследяване на трафика и произшествията, докато Интелигентните общности могат да осигурят по-добра безопасност за своите жители и да гарантират, че хората и собствеността вътре в сградите с Smart Security са безопасни. Тъй като броят на приложенията на AI Edge се увеличава и способността им да доставят интелигентни решения се увеличава, градовете и общностите по света ще могат да се радват на по-високо качество на живот за своите жители.


BOXER-8120AI вградена Система за ИИ


BOXER-8120AI е предназначен за Edge AI изчислителни технологии. BOXER-8100AI е оборудван с 256 CUDA ядра, част от вграденото семейство AI решения, и NVIDIA Jetson TX2, който поддържа набор от рамки за ИИ, включително Tensorflow, Caffe2, и Mxnet. Потребителите могат да инсталират и собствен Софтуер за ИИ на BOXER-8120AI.


BOXER-8120AI разполага с четири Порта Intel LAN (i211) за поддръжка на IP камери, а също така има редица стабилни функции за дизайн като функции за предотвратяване на прах, широк диапазон на работна температура, широка гама от входове за захранване и алуминиев калъф.


Компактният, рентабилен дизайн и мощните възможности за обработка на BOXER-8120AI означават, че можете да разположите вашата AI платформа навсякъде.


AAEON Производител услуги и AAEON Турция Официален дистрибутор ICC осигурява конфигурация, персонализиране и OEM / ODM поддръжка, за да се гарантира бързата и ефективна доставка на вашето приложение AI. Независимо дали замяната на i/O порт или преконфигуриране на BIOS , ICC и AAEON са ангажирани партньори в хардуерните решения и гарантират, че са изпълнени специфичните изисквания на вашия проект.