AI визия в автоматизирано оптично проследяване

AI визия в автоматизирано оптично проследяване


Вход


Една от най-важните стъпки във всякакъв вид производство е проверката и откриването на грешки. При производството на печатни платки (PCBs) могат да се извършват контролери за машинно виждане и приложения, известни като Автоматична оптична проверка или AOI за кратко. Въпреки това, поради нарастващата сложност, използването на компактни компоненти и карти затруднява още повече системите за машинно виждане да не изостават.

В действителност, когато машинното виждане всъщност не е интелигентно, то често се мисли за прост вид ИИ и се определя като структура, която изисква всяка стъпка и състояние да бъдат програмирани в системата, известна като твърдо кодиран интелект. Тъй като ПХБ стават по-сложни, програмите също могат да станат по-сложни и тромави, причинявайки грешки. При визуална проверка става практически невъзможно да се опитате да програмирате всеки начин, по който PCB може да има дефект или неизправност.

Една компания създава AI решение за захранване на AOI за премахване на тази ситуация . Той започва работа с изкуствен интелект за идентифициране на бъгове и недостатъци в саморазвиваща се среда, и AAEON подкрепи компанията, за да помогне за изграждането и развитието на хардуера, за да захранва AOI приложение AIs.

Предизвикателства


AOI е интензивно и взискателно приложение. Той изисква не само високопроизводителен софтуер, но също толкова мощна и високопроизводителна хардуерна система. Това създава няколко предизвикателства за подобряване на системата.


Високо обработващо търсене


За да обработва изображенията и сигналите бързо и точно, AOI изисква система с висока изчислителна мощност и производителност на процесора.


Визуална и AI обработка


За да отговори напълно на нуждите на AOI, системата трябва да поддържа разширителни карти като графични/GPU карти или невронни ускорителни модули за обработка на изображения и захранване на Системата за ИИ.


Камери & Сензори


Различните машини имат различни конфигурации и компоненти , от броя на камерите и сензорите до типа. За да отговори на пълния потенциал на aOI решение, захранвано с ИИ, системата трябва да поддържа набор от I/O връзки.


Решение


AAEON работи в тясно сътрудничество с разработчика и предостави най-доброто решение за задачата чрез нашите услуги на производителя. BOXER-6841M с AI Core XP8 е избран за най-доброто решение за AOI, захранвано от AI.


Процесори на Intel


BOXER-6841M поддържа процесори Intel Core от 6-то и 7-мо поколение , както и процесори от клас сървър intel Xeon. сдвоени с до 32GB памет, BOXER-6841M доставя високопроизводителна обработка, необходима за най-взискателните приложения.


Удължение


BOXER-6841M предлага набор от конфигурации на разширителния залив, включително PCIe[x16], PCIe[x8] и PCIe[x1 ]. Това дава на потребителите възможността да добавят разширителни карти, за да помогнат с edge изчислителните приложения, като например модула AI Core XP8 с осем VPN услуги Intel Movidius Myriad X.


Впечатляващо в/и


BOXER-6841M е предназначен за вградени промишлени приложения и се предлага с впечатляващ масив от I/O портове за лесно интегриране във всеки проект . С пет LAN порта и четири USB 3.0 порта, той може да се свърже с широка гама от камери и сензори за използване в AOI и други приложения.


Истинско въздействие...


С мощния BOXER-6841M разработчикът може да изтласка приложението си до пълния си потенциал и да създаде AOI система, която може да инспектира множество продуктови линии, бързо да тренира за нови продукти или да открива неизвестни досега дефекти, без да е необходимо преструктуриране. Системата ще помогне на производителите на Печатни платки да спестят разходи и да увеличат производителността с по-голяма точност и по-малко грешки в сравнение с традиционните базирани на машинното зрение AOI. Това означава по-щастливи клиенти за производителите.


Продукт


Системата BOXER-6841M на AAEON е мощен вграден Индустриален компютър, предназначен за най-взискателната визия на машината и приложенията AI Edge. Поддържащи процесори Intel Core от 7-мо поколение и Intel Xeon Server Class, BOXER-6841M предлага до 32GB памет. Серията BOXER-6841M предлага комбинация от опции за разширяване, включително PCIe [x16], PCIe [x8] и PCIe [x1 ]. Това може да се разшири с карти за улавяне на кадри за приложения за машинно виждане, или дава възможност за допълнително ускорение с карти като NVIDIA GeForce GTX 1080 или AI Core XP8 от AAEON.

AI Core XP8 е PCIe[x4] разширителна карта с осем модула Intel Movidius Myriad X . Този иновативен модул осигурява скорости до 840 fps (типични 560 типични), за да захранва най-взискателните Приложения за ИИ. Като зарежда AI извод в AI Core XP8, той позволява на системния процесор да изпълнява други едновременни задачи и осигурява увеличаване на цялостната производителност на системата. AI Core XP8 също е съвместим с AI рамки като инструментариума Intel OpenVINO и TensorFlow.