Системи за наблюдение на движещи се станции с aAEON AI технология

Системи за наблюдение на движещи се станции с aAEON AI технология


В градовете по света транспортните центрове стават все по-заети, а много терминали сега трябва да се справят с много повече хора, отколкото са били проектирани да бъдат. Номерата на пътниците както на големи, така и на малки станции често са доста над ниво, което може да се управлява адекватно от персонала по сигурността, а това носи със себе си редица проблеми.

Властите искат да могат по-ефективно да спират пътниците да се качват на влакове, без да купуват билети, и по-важното е, че те трябва да идентифицират лица, които се държат подозрително. Тъй като те са толкова заети и важни места, не е трудно да се отгатне, че гарите редовно се сблъскват със заплахи за сигурността. Също така не е тайна, че персоналът по сигурността трябва да е наясно с необичайното поведение възможно най-скоро.

Традиционните системи за охранителни камери се управляват от хора, които следят множество потоци от камери и откриват опасно или измамно поведение, а този метод е опорочено решение, което става все по-малко ефективно с увеличаването на броя на пътниците. Вече не е тайна, че екипите за сигурност трябва да се възползват от технологията на ИИ, за да създадат по-пълен отговор.


Yapay Zeka

Ефективните системи за сигурност на ИИ изискват:


• Мощна изчислителна система
• Множество, независимо конфигурируеми IP камери
• Усъвършенстван AI софтуер с анализ на поведението и функции за виртуална ограда
• Удобна за потребителя система за управление на видео


Решение на AAEON


AAEON има редица мощни NVRs, а за този проект AAEON счете VPC-5600S за подходящ поради осемте си интелигентни PoE порта с отделни LAN чипове и 7-ми процесор Gen Intel Core ™. ® AAEON е работила и с редица софтуерни фирми за наблюдение на ИИ и софтуерна компания за управление на видеоклипове, за да интегрира хардуера и софтуера в цялостно решение за наблюдение.


Широкообхватна Видимост


AAEON препоръча да се използват до шест мрежови или свързани с облака IP камери за това приложение за ИИ. Поради интелигентните PoE възможности на VPC-5600S, всяка от тези камери беше независимо контролируема и рестартираща.


Работа по границите


VPC-5600S е оборудван с AI Core X на AAEON, мини PCIe модул, който използва intel Movidius ™ Myriad ™ технология за разрешаване на ръб изчислителни® . По този начин Ultra-компактната дъска за обработка на ИИ може да управлява допълнителна IP камера за общо седем камери в системата. Тъй като излъчването от тази камера ще бъде анализирано в най-крайните точки, потребителите ще получават информация за защитата и сигнали дори ако NVR временно е изключен от мрежата или облака. Ето защо, тя ще бъде отличен вариант за наблюдение на чувствителни области.


Анализ на ИИ


• Със софтуера Virtual Fence AI потребителите могат да създават виртуални огради, които наблюдават всеки, който преминава през определена зона или преминава виртуална бариера. Само по пътищата за влизане/излизане софтуерът изпраща сигнал само ако някой премине препятствието в грешна посока. Еднопосочен контрол на достъпа)

За да се гарантира, че сигналите за безопасност не се изпращат ненужно, софтуерът може да открие ограничената посока, за да следи отделните пътници, които се разхождат в близост до виртуалната ограда. Ако някой случайно влезе само в изходния път, но бързо обърне посоката, предупреждението няма да бъде изпратено. Маржът на процента грешки може да бъде присвоен от системните интегратори.)


• Анализаторът на поведението AI фирма е обучил своите програми за откриване на признаци на опасно поведение и може да го програмира да изпрати сигнал, ако софтуерът открие нещо подозрително.


Управление на видео


Резултатите от видео емисиите и анализа на ИИ – включително сигналите за сигурност – се изпращат на софтуера за управление на видеото.

Ефект


Интегрираното решение на AAEON дава на охранителите инструментите, от които се нуждаят, за да управляват все по-плътни обществени пространства. Потенциално измамно или опасно поведение може да се открие и безопасността може да бъде разгледана по-бързо. Офицерите могат да бъдат поставени там, където наистина се нуждаят от него, а гарите могат да станат по-безопасни места за пътниците.


Yapay Zeka

За VPC-5600S


VPC-5600S е водещ на пазара мрежов видеозапис, който може да бъде включен с до осем PoE порта с отделни LAN портове. Той също така има четири USB3.0 порта и два LAN порта, което означава, че може да поддържа до 14 камери за защита от висок клас.

Интелигентната функция PoE също помага на потребителите с поддръжка. Дефектните камери или сензори могат да се управляват дистанционно и да се рестартират. Дори периферните устройства да спрат да работят напълно, останалата част от мрежата ще продължи да работи гладко.

Това грубо, без вентилатор устройство има гарантиран диапазон на работна температура от -40C до 85C и входен диапазон от 10V до 36V DC. Разполага с два 2,5-инчови HDD/SSD залива, слот за mSATA и лесни за инсталиране разширителни модули, които позволяват на потребителите бързо и евтино да добавят допълнителен дисплей или COM портове.